JS
Jurriën Schiff
G o u d s m i d
Z i l v e r s m i d
R e s t a u r a t e u rOorclips, 18 karaat goud, toermalijn, saffier en diamant

Geschiedenis

Jurriën Schiff

Jurriën Schiff (1964) behaalde in 1989 zijn meesterteken aan de Vakschool voor goud- en zilversmeden te Schoonhoven. In de praktijk heeft hij zich gespecialiseerd in het restaureren van antieke juwelen.

In 1992 is Jurriën gestart met een eigen atelier, sinds 2005 gevestigd in Heemstede. Hier ontwerpt en vervaardigt hij gouden en zilveren sieraden, objecten en gebruiksvoorwerpen. Daarnaast restaureert hij antieke juwelen. Het is een passie om antieke sieraden weer in de oude en originele staat te herstellen. Jurriën werkt met platina, goud en zilver, veelal gecombineerd met opvallende kleurstenen en parels.

Jurriën heeft samen met Ramses Hertman, een meubelrestaurator, zich toegelegd op het ontwerpen en uitvoeren van theedozen en kistjes in edele houtsoorten en zilver.

Jurriën is al de vierde goud- en zilversmid in de familie. In het 18e en 19e eeuwse Nijmegen waren er drie generaties die als meester zilversmeden posities bekleedden in het Gilde. Divers werk van hen is in het bezit van het Koninklijk Huis, het Museum Het Valkenhof in Nijmegen, het Rijksmuseum in Amsterdam en het Gemeente Museum te Arnhem.

 

 

       Selected exhibitions: klik hier